contacts
logo
contacts

Vi använder modern städutrustning för trappstädningen

Smart trappstädning är väldigt måna om att ALLA kunder skall vara supernöjda med kvalitén och servicenivån när det gäller trappstädning i Stor-Stockholm. Vi är specialister på modern trappstädning och använder städutrustning som är anpassad för trappstädning och till varje enskild fastighet för bästa möjliga resultat. Vi är även ett miljövänligt företag som värnar om miljön.

Det finns idag ett stort utbud av olika typer av städutrustning och precis som i alla branscher går tekniken framåt. Vi har sedan start haft ett samarbete med Vileda Professional ett av Europas största företag inom städutrustning. Alla trapphus och tvättstugor har flera likheter men varje kontrakt är unikt när det gäller storlek på trappsteg, våningsplan, typ av golv, hiss, tvättstugor etc.

För att få rent och snyggt i trapphuset är det viktigt att lokalvårdaren har rätt utrustning. Inför uppstarten av varje nytt trappstädningskontrakt görs en noggrann genomgång av fastigheten för att säkerställa att rätt och måttanpassad städutrustning väljs till uppdraget.

Modern trappstädning med ergonomisk utrustning

Det är viktigt för vår personal att utrustningen är ergonomisk och går att justera. Ett exempel är det färgkodade teleskopskaftet (se bild nedan) som är tillverkat av aluminium där längden kan justeras för att arbetsställningen blir så ergonomiskt passande som möjligt, samt ett extra långt mittgrepp för varierande handpositioner. Färgkodningssystemet används för att lätt att särskilja för olika städområden och storlekar. En friktionsring på skaftet gör även att moppen går att luta mot väggen och inte tippar.

Baserat på trappans storlek och höjd väljer vi storleken på mopplattorna (vänligen se bild nedan) som monteras på teleskopskaftet. Mopplatta har trapetsformade ändar för att lättare komma åt svåra ytor som tex och kanter hörn. Fördelen är att trappstädningen blir otroligt mycket enklare och framförallt blir det rent och snyggt.

Den nya generationens moppsystem har mopptrasor som träs på moppplattan och som är lika effektiva på båda sidorna. Det betyder upp till dubbla städytan per mopp och hälften så många moppbyten. Det finns även en annan stor fördel och det är att vi har rätt utrustning för jobbet. På så sätt går städningen snabbare och vi kan därmed erbjuda dig som kund riktigt bra priser på modern trappstädning.

Mikrofibermoppen är stickad mikroduk av hög kvalitet. Ultrafina mikrofiber lyfter upp mindre smutspartiklar och tar bort envis smuts samtidigt som den rengör utan ränder och glider lätt över nästan alla ytor.

För att underlätta rengöringen har Vileda Professional tagit fram olika hjälpmedel och tillbehör. Gnuggis; experten på lite svårare fläckar och märken- den fungerar på sånt sätt att lokalvårdaren sätter ner foten på den och gnuggar på fläcken. Gnuggis tar effektivt bort klackmärken och andra fläckar utan att repa underlaget. Tillbehöret hängs på skaftet så den finns alltid på plats.

Det blir renare med den senaste utrustningen

Det som skiljer den senaste städutrustningen inom modern trappstädning från traditionell, är att man inte går och släpar på en skurhink där vattnet snabbt blir smutsigt och behöver bytas för att undvika att smutsen sprids ut på flera våningsplan. För att tjäna tid är det vanligt att vattnet inte byts ut vilket gör att kvalitén på städningen blir sämre. Modern trappstädning använder en städteknik som bygger på att man byter ut mopptrasorna så fort de blir smutsiga. Mopparna fuktas med en dänkflaska som innehåller en blandning av vatten och miljövänliga städmedel. Lokalvårdaren har med sig flera mopptrasor istället för en skurhink.

De smutsiga mopptrasorna tvättas sedan i hög temperatur och med tvättmedel som innehåller höga PH värden i ett tvätteri där smuts och bakterier förvinner.

När det gäller rengöring av interiören som tex trappräcken, hissar används mikrofiberdukar om inte lämnar något efter sig, förutom rena och blanka ytor. Duken är särskilt effektiv på ytor av glas och rostfritt stål som är vanligt förekommande i hissar, där ett perfekt rengöringsresultat önskas. Dukarna som vi använder släpper 50 % mindre vatten på ytan än stickade mikrofiberdukar så torkar ytan snabbare. Dukarna slitstarka och kan tvättas flera gånger med fortsatt effektivitet.

Vi på Smart trappstädning utvärderar kontinuerligt ny städutrusning som kan underlätta städningen och öka vår effektivitet. Har du några frågor eller funderingar när det gäller städutrustning är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Smart trappstädning.

 

modern trappstädning med vileda teleskopVileda moppplatta för modern trappstädningmicrofibermopp för modern trappstädning

Leave a Reply