contacts
logo
contacts

Hur går trappstädning till på bästa sätt?

Hur går en trappstädning till på bästa sätt?

Ett rent och fräscht trapphus ökar helt klart trivseln i bostadshus där man är många som delar på flera utrymmen. Att dela utrymmen som trapphus och tvättstuga kan för den som är pedant ofta vara en riktig pärs, då inte alla håller rent. Vi erbjuder trappstädning i högsta kvalitet, där en av våra städare kommer en gång i veckan och städar ert trapphus.

Hur går den perfekta trappstädningen egentligen till?

A och O när det kommer till lokalvård är att man har rätt utrustning för att kunna genomföra arbetet. Vår städpersonal använder bara städutrustning som är ergonomisk, där alla skaft som används vid städningen är justerbara. Detta gör att man kan ställa in skurskaft efter längden på personen som använder utrustningen. Vid behov kan man även förkorta eller förlänga skaftet för att enklare nå ut i alla hörn. När det gäller fastighetsskötsel i allmänhet, så är det viktigt att man har bra utrustning. När det kommer till trappstädning så är det viktigt att man har utrustning som väger lite. Dessutom bör den vara enkel att ta med och flytta på, då man oftast städar plan efter plan. Det innebär även många kanter och hörn, som med fel utrustning blir mycket svåra att få rena då det är svårt att nå.

Vi vill dela med oss av vår  kunskap om hur smart trappstädning går till, samt våra absolut bästa knep:

  • När det gäller städning så är detta det absolut bästa tipset, oavsett vilket utrymme städningen gäller, att alltid börja uppifrån och ner. När vår städpersonal städar ert trapphus så börjar de på våningen längst upp, för att sedan fortsätta nedåt våning för våning, trappa för trappa.
  • Till att börja med så torkas eventuella fönsterbrädor av, eller annat möblemang där damm kan samlas. När man gör på detta vis så åker mycket damm i regel ner på golvet. Man kan då samla upp allt överflödigt damm när det sedan är dags för att skura golven.
  • När det är dags att skura golven så använder vi oss av avtagbara moppar, som man fäster på en platta på skaftet. De plattor som vi använder på våra skurskaft är enkla att använda på golvet och vinkla för att nå på bästa vis. Till en början så städas det grövsta smutset undan, för att skjutas nedåt till nästa våningsplan.

    När man fått bort det mesta av smutsen från golven, så dras golvet ytterligare en gång med en fuktad mopp, för att noggrant städa varje trappsteg och hörn i varje vinkel. Detta gör att golv och trappor skinande rena.

  • För att enklast nå ut i hörnen, så vrids plattan så att den når till varje litet hörn där sand och annan smuts ofta lagras och är svårast att komma åt. På detta sätt så får man bort det allra mesta av smutsen på golven och i trapporna.

Sedan så fortsätter man likadant, våning efter våning. Då vi använder modern städutrustning, så behöver inte personalen heller bära på skurhinkar och liknande. De byter enkelt ut mopparna flera gånger under trappstädningen, för högsta hygien och renlighet. Dessa tvättas sedan i tvättmaskin innan de används igen.

Leave a Reply