contacts
logo
contacts

Hur städar man sitt trapphus på bästa sätt?

Hur städar man sitt trapphus på bästa sätt?

Vill du ha lite mer kunskap om hur du håller din trappuppgång fin? Här nedan ger vi lite tips om hur du kan hålla din trappa så fin som möjligt och fri från slitage.

Vi erbjuder Er trappstädning i Stockholm, där vi skräddarsyr en överenskommen städning som gör att resultatet skall bli så bra som bara möjligt. Emellan dessa besök och stora städprojekt, kan det vara bra att hålla rent i din egen trappuppgång.

 

För att uppnå bästa resultatet av din trappstädning, kommer vi här med lite tips och råd om hur du kan få ut absolut bäst resultat.

 

Du börjar vid toppen av trappan och tar den bakre delen av trappsteget först och helt enkelt jobbar dig utåt. Den överblivna smuts som du får ut, sopar du helt enkelt ned på nästkommande trappsteg. Därefter tar du fram dammsugaren; ett bra hjälpmedel som gör att man får bort allt.

 

Det gäller att vara väldigt uppmärksam på hörnen och kanter längs med väggen då det är där smutsen riskerar att samlas. Här är det bra att ta bort munstycket på din dammsugare så du riktigt kommer åt de trängre utrymmena.

 

Därefter bör du gå över till att våttorka om inte trappan har en matta.

 

Om du inte vill göra detta själv, så har vi börjat specialisera oss på just trappstädning. Hur denna går till beror självklart på hur trappan ser ut och även hur den används, för utom – eller inomhusbruk till exempel samt om vilken årstid det är.

 

Hur städas trapphuset bäst om trappan har en matta?

Ja, många trappor har fina mattor som riktigt förgyller uppgången. Det finns enklare sätt att hålla även denna ren och fin. Vi föreslår att du gör detta

Använd en sopborste styvare modell för att få bort grovare smuts och damm. Var även här särskilt uppmärksam på hörn och kanter. Skälet till att du även här bör börja högt upp i trappan, är för att du alltid sopar ned dammet på det nedre trappsteget. Efter du kommit ned till botten av trappan, går du upp till toppen igen och gör samma procedur med en dammsugare.

Steget efter detta är att schamponera mattan med en skrubb-borste med vilken du riktigt arbetar in luddret varpå du därefter suger upp överflödigt vatten med en våtsugare. Om du inte vill använda någon av dessa, fungerar även en väl absorberande fiberduk. Det gäller att få det torrt för att kunna undvika eventuellt mögel.

När detta är gjort, bör trappan få lufttorka i tolv timmar innan du åter igen sveper över med dammsugaren. Observera att mattan måste vara helt torr för detta.

Vill du ha hjälp med detta, har vi ett erbjudande där vi sänker kostnaden för trappstädning med 10-15 %. Passa på!

Leave a Reply