contacts
logo
contacts

Tips på hur man städar i trapphuset

Smart Trappstädning erbjuder trappstädning i Stockholm för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar! Vårt standardavtal är mycket omfattande, men vårt mål är att ha flexibla avtal. Detta innebär att vi skräddarsyr ett avtal som passar just er!

Vi hjälper er även att se efter i er fastighet om det är något man kan förbättra på gemensamma utrymmen. Detta så att de boende enklare ska kunna hjälpas åt att hålla ordning. Det vi kikar på är då om ni kan behöva fler informationsskyltar, om det finns papperskorgar etc. Man kan även via oss köpa städutrustning till förmånliga priser som man kan ställa i tvättstugan exempelvis.

Enligt standardavtal så utför vi grundlig trappstädning en gång/vecka, men detta är något som man kan skräddarsy vid behov. Tiden mellan städtillfällena är minst lika viktig för allas trevnad.

Tips på hur man städar i trapphuset:

För att ni på bästa sätt ska engagera de boendena så kan det vara bra att veta några vettiga riktlinjer att följa då det kommer till trappstädning:

 

  • Börja uppifrån och ner när du ska städa i en trappa, detta för att det är enklare att samla ihop all smuts på det viset.
  • När du ska städa trappstegen så tar du den bakre delen av steget först och jobbar dig sedan utåt. Överbliven smuts sopar du enkelt ner till trappsteget nedanför.
  • Använd sedan en dammsugare för att suga upp all smuts. Återupprepa proceduren trappsteg för trappsteg.
  • Det är viktigt att man är uppmärksam på hörnen och kanterna där det oftast samlas mest smuts. När du dammsuger hörnen så är det enklast om man tar bort munstycket.
  • När man gjort detta så bör man även skura golven och trappan för att med säkerhet veta att man fått bort all smuts.

 

Hur trappstädar man enklast om trappan har en matta?

Många trappor har dessutom mattor som kan vara svåra att hålla rena. Även här så har vi en hel del tips om hur du kan utföra din trappstädning på bästa sätt:

  • Använd en sopborste med styv borst som hjälper dig att sopa bort den grövsta smutsen.
  • Var noga med att se över hörn och kanter även här, då det är där den värsta smutsen samlas.
  • När du har fått bort den grövsta smutsen hela trappan ner, så gör du samma runda igen, fast med dammsugaren.
  • Schamponera därefter mattan med en skrubb-borste så att du får upp ett lödder. Därefter suger man upp överflödigt vatten med en våtsugare. Det är viktigt att man får det torrt så att man inte riskerar mögel i trappan!

Vi är specialister på trappstädning och vi vill inte bara bidra med våra tjänster. Vi vill även hjälpa våra kunder att upprätthålla en städad och trevlig miljö i sina fastigheter även utöver vår trappstädning. I vår blogg så kommer vi att dela med oss av alla våra tips och vi tar gärna emot förslag om vad ni önskar läsa om! Alla våra kunder är mycket viktiga för oss, då vi alltid vill förbättras och växa. Då krävs det att man har en god kundrelation. Vi finns alltid här för kostnadsfri rådgivning på 08 – 6600260 eller [email protected].

Leave a Reply